2012. június 28., csütörtök

Elton adatlap


Elton

Elton anyai nagyapja után kapta a nevét.

Elton ősei apai ágon több generáció óta szolgáltak a királyi családnál lovászként. A legenda szerint Elton őse suttogó volt. Amikor az akkori király vadászni indult, lova megbokrosodott, amikor meglátott egy kígyót. Elton őse akkor még nem szolgált a királynál, de épp az erdőben volt, a lovait itatta, és látta, hogy a ló épp le készül dobni a királyt. Rögtön ott termett, és pillanatok alatt megnyugtatta a lovat. A király lovagjai csak ámultak és bámultak, hogy mi történt, a király pedig hálából, amiért megmentette az élet, kinevezte a főlovászának.

Édesapja és édesanyja házassága szerelmi házasság volt. Elton édesapja roppant népszerű volt a cselédségben, hiszen jóvágású fiatalember volt, és a király legkedvesebb lovásza. Szabályosan gyásznapnak számított, amikor kiderült, hogy megkérte Elton anyjának kezét, de amikor látták őket együtt, ezt hamar elfelejtették. Elton szülei olyanok voltak, mint egy kirakós két darabja: tökéletesen passzoltak. Állandóan nevettek, mintha nem ismernék a szomorúságot, amikor együtt vannak.

Aztán kiderült, hogy Elton édesanyja gyermeket várt, mire az édesapja körbeugrálta az istállót, és minden szembejövőnek csókot adott vagy megrázta a kezét. Félt, hogy feleségének baja eshet a szüléskor, de Elton végül probléma nélkül megszületett.

Boldog gyerekkora volt. Mind apja, mind anyja elhalmozták a szeretetükkel, és megtanították mindenre, amit csak tudnak. Korán kiderült, hogy Eltonnak jó érzéke van a lovakhoz, bár ezen senki sem lepődött meg. Ha tehette, az istállók környékén tartózkodott.

Tizenhárom éves volt, amikor az édesanyja meghűlt, és nagyon sokáig nem gyógyult ki belőle. Küzdött, az édesapja pedig elhívott hozzá minden javasasszonyt, még a királyt is megkérte, hogy az ő orvosa nézze meg, de senki sem tudott segíteni rajta. A betegség végül átterjedt a tüdejére, és néhány hét további betegeskedés után álmában halt meg.

Elton apja ezután megváltozott. A fiú tudta, hogy apjának bűntudata van, mert azt hiszi, ő okozta a felesége halálát. És bár Eltont még mindig nagyon szerette, már sohasem volt olyan, mint előtte. Próbált mosolyogni rá, törődött vele és tovább tanította, már sohasem nézett azzal az életörömmel. Elton egyszer hallotta, ahogyan apja magában beszél róla, hogy akárhányszor Eltonra néz, halott feleségét látja a szemében.

Két évvel élte túl a feleségét, míg végül váratlanul meghalt. Nem volt beteg, makk egészséges volt. Elton tudta, hogy a bánat vitte el.

Így végül 15 évesen Eltonnak a saját lábára kellett állnia. Addigra már volt olyan jó – ha nem jobb – lovász, mint az apja, így végül megörökölte az ő munkáját. A lovakat mindig is szerette, és ha választhatott volna sem kívánt volna más munkát. Bár igaz, ami igaz, nem is értett máshoz.

Attól a naptól kezdve, hogy árva lett, Shoe asszonyság vált a második anyjává. Úgy gondoskodott róla, mintha csak a saját fia lenne. Elton neki köszönheti, hogy átvészelte az apja halála utáni néhány hetet. Rajta is erőt vett a bánat, de aztán egy nap, amikor épp Villámot csutakolta, rájött, hogy csalódást okozna a szüleinek, ha nem próbálna meg boldogan élni. Felpattant Villám hátára, kilovagolt, és közben megfogadta, hogy boldog lesz, és megtalálja a párját, akivel olyan boldog lesz, amilyenek a szülei is voltak egymással.

Elton egyébként 20 éves, tehát pontosan abban a korban van, amikor már férfiként, felelősségteljes viselkedést várnak el tőle, ennek ellenére az idősebb férfiak még ficsúrként kezelik. 20 évesen még nem épített fel magának olyan életet, hogy nősülésre adhassa a fejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az oldalon található képek forrása az internet.